ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα ο Yossi Amrani

10:10 - 18 Σεπ 2019 | Πολιτική
Τα καθήκοντά του στην Αθήνα, ως νέος Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, ανέλαβε ο πεπειραμένος διπλωμάτης, Yossi Amrani, ο οποίος διαδέχεται την Irit Ben-Abba, η θητεία της οποίας χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επιτυχής.

Ο κ. Amrani γεννήθηκε το 1958 στη Χάιφα.  Εντάχθηκε στο Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών το 1983.  Διετέλεσε, μεταξύ άλλών, Πληρεξούσιος Υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, Γενικός Πρόξενος στο Σαν Φρανσίσκο, Πρέσβης στην Κροατία, Πρέσβης (non-resident) στη Βόρεια Μακεδονία και μέχρι πρόσφατα Πρέσβης στην Ουγγαρία. Στην τελευταία του θέση στο ΥΠΕΞ του Ισραήλ ήταν Επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού. 

Ο Ισραηλινός Πρέσβης κατέχει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Χάιφας και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αντίστοιχα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρέσβης κ. Amrani εξέφρασε την προσήλωσή του στην επαγγελματική αποστολή του να συνεχίσει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τη σφυρηλάτηση της βαρυσήμαντης αναδυομένης εταιρικής σχέσης τους προς αμοιβαίο όφελος των δύο κρατών και λαών.

Ο νέος πρέσβης έχει επιδώσει αντίγραφο των διαπιστευτηρίων του στο Πρωτόκολλο του Ελληνικού ΥΠΕΞ και αναμένεται να τα επιδώσει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.