ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: «Χυδαίος αντιπερισπασμός» του Μαξίμου η Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

09:49 - 19 Σεπ 2019 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: «Χυδαίος αντιπερισπασμός» του Μαξίμου η Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο
Ως «χυδαίο αντιπερισπασμό» χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή της κυβέρνησης να «στήσει Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τη στιγμή που η Βουλή δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με τη δικογραφία εις βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για εμπλοκή του στο σκάνδαλο Νοvartis».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «παρά το γεγονός ότι η δικογραφία για τον κ. Λοβέρδο έχει φτάσει στη Βουλή πολλές εβδομάδες νωρίτερα από την έτερη δικογραφία που στηρίχθηκε στις καταθέσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου περί πολιτικής σκευωρίας».

«Την ώρα που στη Βουλή έχει φθάσει δικογραφία για ποινική δίωξη κατά του κ. Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis και τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, την ώρα που συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα, η ΝΔ μιλά για επιβεβαίωση της δήθεν σκευωρίας, βασιζόμενη στην ψευδομήνυση Σαμαρά - Βενιζέλο, οι οποίοι ανέφεραν τα ονόματα των Τσίπρα - Παπαγγελόπουλου ακριβώς για να πετύχουν διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή», τονίζουν.

Χαρακτηρίζουν τη χθεσινή εξέλιξη «σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο και προειλημμένη απόφαση του κυβερνώντος κόμματος. Με το επιχείρημα ότι το Μαξίμου είχε διαρρεύσει από προχθές την απόφαση για παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου σε Προανακριτική επιτροπή, παρότι το περιεχόμενο της δικογραφίας έγινε γνωστό χθες. Γιατί μόνο τον Παπαγγελόπουλο και όχι και τον Τσίπρα; Αφού υποτίθεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έλαβε χθες γνώση της δικογραφίας, πώς ήξερε από προχθές τι περιείχε και έκανε την αξιολόγηση;», διερωτούνται. 

Σχετικά με την κίνηση του κ. Μητσοτάκη γαι εξαίρεση του κ. Τσίπρα, τα ίδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι:

- «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και τροφοδότησε τη εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας πιστά τις αθλιότητες Σαμαρά, σήμερα υπαναχωρεί για να αποφύγει το φιάσκο».

- «Με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της υπόθεσης, επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό που θα υποστεί εάν παραπέμψει τον πρώην Πρωθυπουργό. Με αυτό που κάνει όμως αποτυγχάνει και στα δύο».

- «Ο κ. Μητσοτάκης με την απόφασή του ομολογεί δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. Και ότι όσα ειπώθηκαν περί πολιτικής είχαν στόχο τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο.

Δεύτερον, ότι ο κ. Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής».

Τον χαρακτηρισμό «κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής» απέδωσε επισήμως στον κ. Σαμαρά η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλο σε Προανακριτική.

Fast track Προανακριτική και Προεδρική εκλογή

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ότι «Πέραν τούτων, η επιλογή της κυβέρνησης για... fast track διαδικασία της Προανακριτικής (δύο-τρεις συνεδριάσεις το πολύ) και επιστροφή της δικογραφίας περί “πολιτικής σκευωρίας” στην τακτική Δικαιοσύνη, είναι αντιγραφή του μοντέλου που ακολούθησε πρόπερσι...η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τότε η Προανακριτική επιτροπή για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα διήρκεσε ελάχιστο χρονικό διάστημα και η σκυτάλη επέστρεψε αμέσως στην Δικαιοσύνη».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου τονίζουν ότι «η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε στηλιτεύσει την εν λόγω διαδικασία αλλά σήμερα την αντιγράφει. Αυτή η αντιγραφή, όμως, θα διατηρήσει ανοικτή την υπόθεση για αρκετούς μήνες, με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο να παραμένουν οι βασικοί πρωταγωνιστές της “δίωξης” του κ. Παπαγγελόπουλου». Κάτι που από πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης (σ.σ. όχι μόνο της αξιωματικής), σχολιάζεται ως “εμπόδιο” στις όποιες βλέψεις των δύο ή ενός εκ των δύο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Από την αντιπολίτευση σημειώνεται ότι όπως φάνηκε χθες από τη γνωστοποίηση της δικογραφίας, μόνο ο κ. Σαμαράς κατονόμασε τον κ. Τσίπρα ως “ενορχηστρωτή της σκευωρίας”, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό. Η αντιπολίτευση παρακολουθεί με ενδιαφέρον το “άδειασμα” του κ. Σαμαρά από το Μαξίμου, ενώ στελέχη της εκτιμούν ότι η δική του προσδοκία για την Προεδρία της Δημοκρατίας “κάηκε”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.