ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ για την «καθυστέρηση» στους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

11:45 - 19 Σεπ 2019 | Πολιτική
Με την ηγεσία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπλ. τομεάρχη Παιδείας Μερόπη Τζούφη, τη βουλευτή και πρώην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συζήτηση, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την «καθυστέρηση» στην υλοποίηση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, καθώς και για τη μη έκδοση της προκήρυξης για τη Γενική Εκπαίδευση. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «για την εν λόγω προκήρυξη είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα από την απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αίτημα το οποίο δεν έχει τολμήσει να ανακαλέσει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συνεπώς πρέπει να υλοποιηθεί από το ΑΣΕΠ».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «η ηγεσία του ΑΣΕΠ ανέλυσε την εξέλιξη της διαδικασίας καθώς και τους τεχνικούς λόγους για τους οποίους απαιτείται ενδελεχής έλεγχος των αιτήσεων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του έτους 2019 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατάρτιση πινάκων για την Ειδική Αγωγή. Όσον αφορά τη Γενική Εκπαίδευση, δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και δεν έγιναν κατανοητές οι ακριβείς αιτίες της μη έκδοσης προκήρυξης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ηγεσία του ΑΣΕΠ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη ολοκλήρωση των 4.500 διορισμών της ειδικής αγωγής, όπως και την επίσπευση της διαδικασίας για τη γενική εκπαίδευση, ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21.

Επίσης, στη συζήτηση τέθηκε η ανάγκη λειτουργίας του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς στο Συμβούλιο προεδρεύει στέλεχος του ΑΣΕΠ.Η ηγεσία του θεσμού δεσμεύτηκε πως η διαδικασία, η οποία ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχιστεί κανονικά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση των διορισμών, όπως είναι η σύσταση οργανικών θέσεων και η κατανομή των 4.500 θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα. Την καλεί επίσης να μην ακυρώσει τους 10.500 διορισμούς στη γενική εκπαίδευση και να διευκολύνει το ΑΣΕΠ ώστε να προκηρύξει τις θέσεις που έχουν προβλεφθεί με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη σταθερού προσωπικού και προέχει των όποιων πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 19 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.