ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιάρας: Μεγάλη προσπάθεια μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης

13:57 - 20 Σεπ 2019 | Πολιτική
Τσιάρας: Μεγάλη προσπάθεια μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης
"Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά τους τελευταίους μήνες, από τις εκλογές και μετά, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια μεταρρυθμίσεων, εκσυγχρονισμού στο χώρο της δικαιοσύνης, αλλά ταυτόχρονα και μια προσπάθεια να επανέλθει η ηρεμία μιας και τα ζητήματα τα οποία απασχόλησαν το χώρο της δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα ήταν πάρα πολλά".

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το μεσημέρι από το κτίριο των Δικαστηρίων Καρδίτσας, στο πλαίσιο της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, για να προσθέσει: "Θέλω να πιστεύω ότι με την προσπάθεια όλων μας, με την θεσμική ουσιαστικά επαναφορά όλων των διαδικασιών που αφορούν στον ύψιστο θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά κυρίως μέσα από μια θεώρηση ότι ο καθένας αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί, θα συμβάλλει σε μια προσπάθεια που θα έχει σαν κοινό τόπο το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που στο το παρελθόν μας έχουν απασχολήσει πολύ".

Ο κ. Τσιάρας, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι "όλη η προσπάθεια η οποία γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως για να επιστρέψουμε συνολικά στην κανονικότητα, με διαδικασίες που όλοι είχαμε συνηθίσει από το παρελθόν, θα βρει σαν συμπαραστάτες όχι απλά και μόνο τους θεσμικούς παράγοντες της πολιτείας αλλά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών".

Ειδική αναφορά ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε και για την κατασκευή νέας πτέρυγας που θα προστεθεί στο υπάρχον κτίριο των δικαστηρίων της Καρδίτσας. Αφού αναφέρθηκε σε διαδικασίες που μέχρι τώρα δεν προχώρησαν, αλλά και σε νέες προσπάθειες που γίνονται, στη συνέχεια διευκρίνισε: "Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται συνολικά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Θέλω να πιστεύω ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα θα είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα την κατασκευή αυτής της πτέρυγας που θα συμπληρώσει το κτίριο των δικαστηρίων της πόλης της Καρδίτσας".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.