ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης για ΝΔ:Σχέδιο ανάπτυξης δίχως κανόνες για τους φίλους της

21:26 - 22 Σεπ 2019 | Πολιτική
Χαρίτσης για ΝΔ:Σχέδιο ανάπτυξης δίχως κανόνες για τους φίλους της
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Free Sunday ο Αλέξης Χαρίτσης επέκρινε σφόδρα την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως το σχέδιό της συνοψίζεται στο «ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους φίλους της».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι «η ΝΔ μέσα σε δύο μήνες έχει “ξεχάσει” τις κύριες υποσχέσεις της», με αφορμή την «εξαΰλωση της συζήτησης για το πλεόνασμα», ενώ συμπλήρωσε ότι η μείωση των πλεονασμάτων αφορά τη δυνατότητα που έχει η ελληνική οικονομία να λάβει μέτρα ελάφρυνσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, στον αντίποδα, υπεραμύνθηκε του μηχανισμού που θα λειτουργούσε ως «μαξιλάρι» για τη μείωση των πλεονασμάτων και είπε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «είχε εξασφαλίσει τη μη παραβίαση της συμφωνίας με τους δανειστές, και ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος του 1% που θα προέκυπτε από τη μείωση των πλεονασμάτων, θα αξιοποιούνταν με θετικά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία».

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ ήταν προγραμματισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως «δεν θα μείωνε τον ΕΝΦΙΑ για περιουσίες άνω των 500 χιλιάδων ευρώ». Ο κ. Χαρίτσης σε εκείνο το σημείο τόνισε ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε τον ΕΝΦΙΑ η ΝΔ «ικανοποιεί το 3% των φορολογουμένων και επιβαρύνει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το υπόλοιπο 97%».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για «ένα από τα σοβαρότερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης». Ο κ. Χαρίτσης είπε πως πρέπει να έρθουν «όλα στο φως», ενώ προσέθεσε πως «όσες κινήσεις αντιπερισπασμού και αν κάνει η κυβέρνηση, όσες σκευωρίες κι αν προσπαθήσει να στήσει, ο ελληνικός λαός δικαιούται και θα μάθει την αλήθεια".

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου «επισφράγισε ότι συνιστά τον αριστερό και προοδευτικό πόλο του πολιτικού συστήματος» και ότι «τώρα θέλουμε να είναι ο ανάλογος πόλος σε κοινωνικό επίπεδο», ώστε «να εγγυηθεί πολιτικές και κοινωνικές μεταβολές προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.