ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πρόγραμμα των συναντήσεων θεσμών - κυβέρνησης

12:00 - 23 Σεπ 2019 | Πολιτική
Το πρόγραμμα των συναντήσεων θεσμών - κυβέρνησης
Από την Κυριακή βρίσκονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών, ενώ «επί τάπητος» αναμένεται να τεθούν μία σειρά από ζητήματα, όπως η νέα φορολογική κλίμακα, οι αλλαγές στην πάγια ρύθμιση για οφειλές προς την εφορία αλλά και η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή παράταση για ένα μήνα της προθεσμίας για τις 120 δόσεις. Σημειώνεται ότι η τετράδα που ερχόταν συνήθως στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα έχει μία αλλαγή στη σύνθεση της. Τη θέση του Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αναλαμβάνει ο Αυστριακός, Πολ Κούτος.

Οι συναντήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο παλιό υπουργείο Προεδρίας στη Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Πιο αναλυτικά, οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών αναμένεται σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, από τις 14:30 έως τις 18:30, να έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, οι επικεφαλής αναμένεται να έχουν συναντήσεις με αρμόδιους για την υγεία, τα εργασιακή, την κοινωνική πολιτική, αλλά και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), από τις 10:30 έως τις 12:30 το μεσημέρι, ενώ από τις 16:00 μέχρι τις 17:30 αναμένονται συζητήσεις για τα τραπεζικά – χρηματοπιστωτικά.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 18:30 οι θεσμοί θα συζητήσουν εκ νέου το θέμα των ενεργειακών, καθώς επίσης και για τις αποκρατικοποιήσεις, τη δημόσια διοίκηση και την τεχνολογία. Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της τριήμερης επίσκεψης των θεσμών.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 23 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.