ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Θρασύτατα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ

12:41 - 26 Σεπ 2019 | Πολιτική
Χατζηδάκης: Θρασύτατα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ
«H εικόνα της ΔΕΗ ήταν τραγική, με την έννοια ότι για πρώτη φορά ο ορκωτός ελεγκτής σε έκθεσή του ανέφερε την περασμένη άνοιξη ότι η επιχείρηση αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεοκοπίας. Τώρα, μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και η διοίκηση, έρχεται ξανά ο ίδιος και λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Επομένως, το πράγμα είναι πάρα πολύ σαφές, δεν υπάρχει κανένας στην αγορά που να μην το καταλαβαίνει».

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στον Ant1, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Καταλόγισε «τεράστιο, γιγάντιο και θρασύτατο ψέμα» στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αναφορές της Κουμουνδούρου στα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, ζητώντας «κάποια στιγμή να τελειώσει αυτή η ιστορία, διότι εγώ ξέρω και ο πρωθυπουργός ξέρει και όλοι μας ξέρουμε την αγωνία που περάσαμε όλο το καλοκαίρι, προκειμένου να βγει αυτή η έκθεση θετική, γι’ αυτό άλλωστε πήραμε και τα μέτρα του Αυγούστου και γι’ αυτό κινηθήκαμε αμέσως. Διότι οι ορκωτοί ελεγκτές πρέπει, εξετάζοντας όλα τα θεμελιώδη μεγέθη των εισηγμένων επιχειρήσεων, να μπορούν να εγγυηθούν για το πώς προχωρά η εταιρεία στο μέλλον».

Ο υπουργός μίλησε για «αλχημεία» του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως εξήγησε, «ισχυρίζεται, μένοντας στην επιφάνεια των στοιχείων, ότι δήθεν υπάρχει καλυτέρευση σε σχέση με το 2018. Το αντίθετο συμβαίνει. Οι ζημιές οι πραγματικές έχουν διπλασιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με το 2018, διότι το 2018 υπήρχαν κάποιες ζημιές "μια κι έξω" στο πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με δύο λιγνιτικές μονάδες και σε σχέση με κάποιες έκτακτες αποζημιώσεις του προσωπικού. Οι ουσιαστικές ζημιές, αυτές που συνεχίζουν, το πρώτο εξάμηνο του 2019 διπλασιάστηκαν και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε χρειάστηκε να πάρουμε μέτρα. Αλλιώς τι φαντάζεται κανείς; Ότι είχαμε χόμπι να πάρουμε μέτρα και ειδικά στη ΔΕΗ; Και γιατί δεν τα πήραμε και για άλλες επιχειρήσεις; Γιατί δεν τα πήραμε για την ΕΥΔΑΠ; Πραγματικά με εκπλήσσει το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλω από κανέναν να πει "μπράβο", αλλά για όνομα του θεού! Δηλαδή εδώ πέρα έχουμε πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική. Ντροπή!» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «τα μέτρα που πήραμε είναι το κόστος του κ. Τσίπρα, το κόστος της αδιαφορίας. Εξηγώ, λοιπόν, ότι εκείνο που επιχειρήσαμε να κάνουμε είναι να έχουμε μια δίκαιη κατανομή του κόστους. Το σήκωσαν όλοι» τόνισε ο ΥΠΕΝ.

Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ, επανέλαβε πως η έμφαση αυτή θα δοθεί «σε αυτούς τους 60.000 ανθρώπους, οι οποίοι παριστάνουν τους φτωχούς, ενώ δεν είναι. Γι’ αυτό τον λόγο το καλοκαίρι, Ιούλιο κι Αύγουστο, δόθηκαν εντολές από τη ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ να κάνει 30.000 αποκοπές σε τέτοιους ανθρώπους. Εκείνο το οποίο έχει ξεκαθαριστεί από τη ΔΕΗ είναι ότι εάν τυχόν γίνονται λάθη, το οποίο δεν το αποκλείω, αυτά θα διορθώνονται αμέσως, διότι είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες η ΔΕΗ θα παρουσιάσει τη νέα πολιτική της σε σχέση με τις οφειλές, τους οφειλέτες, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους φτωχότερους ανθρώπους. «Όταν θα ανακοινωθούν τα μέτρα από τη διοίκηση, θα υπάρχει μια επανεκκίνηση στο συγκεκριμένο θέμα, με έμφαση στους κακοπληρωτές. Τέλος, υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει προφανώς το Κοινωνικό Τιμολόγιο, έτσι ώστε οι φτωχότεροι συμπολίτες μας να έχουν ειδική μεταχείριση, όπως πρέπει να έχουν» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.