ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσκλητήριο Τσίπρα για εξόρμηση και εγγραφή μελών-Σε ρόλο-κλειδί ο Σταθάκης

16:11 - 27 Σεπ 2019 | Πολιτική
Προσκλητήριο Τσίπρα για εξόρμηση και εγγραφή μελών-Σε ρόλο-κλειδί ο Σταθάκης
Την εισήγησή του για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσει προς το 3ο του Συνέδριο έκανε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με θέμα «Οδικός χάρτης προς το Συνέδριο».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ένα «ιστορικό» όπως το χαρακτήρισε συνέδριο για την Αριστερά στην Ελλάδα και εισηγήθηκε την έναρξη μίας μεγάλης καμπάνιας εγγραφών νέων μελών από τον Οκτώβριο και για τρεις ή ακόμα και τέσσερις μήνες.

Έχουμε ευθύνη «να εκπροσωπήσουμε τις προσδοκίες και να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του 32% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε ξανά», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας πως η καμπάνια εγγραφής μελών πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα διά ζώσης αλλά και μέσω του διαδικτύου.

Προανήγγειλε δηλαδή «ένα πλατύ μεγάλο προσκλητήριο στους προοδευτικούς πολίτες που μας στήριξαν», ωστόσο, δεν προσδιόρισε σε αριθμό το πόσες εγγραφές θα θεωρήσει επιτυχία.

Εξέφρασε, όμως, τη ελπίδα του πως «στο 3ο Συνέδριο θα έχουμε ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό». «Από τον Οκτώβριο προχωράμε σε μία πλατιά εξόρμηση στο λαό», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό εισηγήθηκε τη δημιουργία μίας κεντρική οργανωτικής επιτροπής ανασυγκρότησης, η οποία θα αναλάβει να οργώσει την Ελλάδα και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στο να λάβουν μέρος στην  προσπάθεια μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ακόμα πως στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το νέο του κυβερνητικό πρόγραμμα και έβγαλε είδηση λέγοντας πως συντονιστής για τον προγραμματικό σχεδιασμό αναλαμβάνει ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός πρότεινε ακόμα να διοργανωθεί ένα διεθνές συνέδριο για τον απολογισμό της Πρώτης Φοράς Αριστεράς στην Ελλάδα, που θα σηματοδοτήσει και το βήμα στην επόμενη μέρα.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι, όπως είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ένα «βαθιά αριστερό κόμμα των πολλών, που γίνεται μαζικό εντάσσοντας στις δομές του απλούς, λαϊκούς, καθημερινούς ανθρώπους. Αυτοί θα πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες παρά μονάχα τον κόσμο που τον στηρίζει».

Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας θέλησε να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο σε όσους ισχυρίζονται ή «ανησυχούν» πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετεξελιχθεί σε «νέο ΠΑΣΟΚ», ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά στις σκέψεις που υπάρχουν για αλλαγή ονόματος του κόμματος.

"Μητσοτάκης Νέας Υόρκης και εσωτερικού"

Στην έναρξη της ομιλίας του, πάντως και πριν μπει στο… ψητό των εσωκομματικών διαδικασιών, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στο πρόσφατο ταξίδι του Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Ξεκίνησε σχολιάζοντας ότι, ενώ ένας από τους βασικούς στόχος ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, «όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ, άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης».

Αναφορικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι, «για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο». «Και το χειρότερο», συνέχισε, «τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων ενεργειών».

«Σας καλώ να αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γινόταν αν συναντούσα τον Ερντογάν σε μια στιγμή που κορυφώνει ρητορικές απειλές, αλλά και έμπρακτες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και συζητάγαμε μόνο για Θράκη και Χάλκη» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες».

Είπε ακόμα πως ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στην ομιλία του στον ΟΗΕ για το Κλίμα πως η κλιματική αλλαγή έφταιξε για την τραγωδία στο Μάτι και έκανε λόγο για «Μητσοτάκη Νέας Υόρκης και Μητσοτάκη εσωτερικού».

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε τέλος πως και στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος δίνει… διάδρομο δεκαετίας στην Ελλάδα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 27 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.