• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Γεραπετρίτης: Δεν θα αιφνιδιάσουμε τον κόσμο με νέους φόρους

11:02 - 29 Σεπ 2019 | Πολιτική
«Έχουμε νέο μοντέλο διακυβέρνησης που στηρίζεται πρωτίστως στην ασφάλεια των πολιτών ώστε να οργανώνουν τη ζωή τους χωρίς αιφνιδιασμούς τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην υψηλή πολιτική», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Δε θα αιφνιδιάσουμε τον κόσμο με νέους φόρους είχαμε μελετημένο κοστολογημένο πλάνο με τις χειρότερες δυνατές προβλέψεις για να διασφαλίσει απόλυτο μαξιλάρι στα πράγματα» διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως επισήμανε, «όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες υλοποιούνται σταδιακά σε ένα διεθνές περιβάλλον στο οποίο οι οικονομικοί δείκτες υποχωρούν… «Μολονότι βρισκόμαστε σε σχετική ύφεση στο διεθνές περιβάλλον στη χώρα μας συμβαίνει το αντίθετο» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων που λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι είναι υπαρκτή η ανάγκη να δοθεί παράταση θα πρόκειται όμως για μια εξαιρετικά σύντομη, ολιγοήμερη παράταση, η οποία θα είναι και η τελευταία, καθώς στόχος είναι να μην υπάρξει κίνδυνος μη συμμόρφωσης και μη πληρωμής των οφειλόμενων.

Ερωτηθείς για τις αυστηρές συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι οι προβλέψεις του Ταμείου ήταν πάντα δυσοίωνες ενώ τόνισε ότι όλες οι διαβουλεύσεις που έγιναν μεταμνημονιακά έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και ότι οι θεσμοί φάνηκαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι αφενός με τα διαρθρωτικά μέτρα και αφετέρου με τα μέτρα για την άρση εμποδίων σε επενδύσεις και ανάπτυξη.

Για το τέλος επιτηδεύματος, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι θα υπάρξει σταδιακός περιορισμός. Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυταπασχολούμενους, όπως είπε ο υπουργός, οι μειώσεις θα είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν θα υπάρξει καμία υποχωρητικότητα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αρχής της εθνικής μας πολιτικής τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο».

«Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να χρησιμοποιεί τις διμερείς σχέσεις στα ελληνοτουρκικά ώστε να αποκτήσει διπλωματικά ερείσματα στην Ευρώπη για τα αιτήματα που έχει αυτή τη στιγμή» σχολίασε ο υπουργός, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση για την απάμβλυνση της έντασης. «Είναι σαφές ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συζητήσεις μέσα σε μια ρητορική μίσους και εχθροπάθειας» διεμήνυσε.

Για το προσφυγικό ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη φύλαξη των ελληνικών συνόρων με ενεργοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού, του λιμενικού και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της Frontex. Στόχος επίσης, είναι να διαβιβάζονται οι πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας που να είναι ανθρωπίνων συνθηκών. «Οι υφιστάμενες δομές δεν είναι επαρκείς με την πολύ μεγάλη αύξηση των ροών, κυρίως χρειάζεται παρά πολύ ταχεία διαδικασία για την επεξεργασία των αιτήσεων άσυλου» σημείωσε.

«Στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας θα συζητηθεί ν/σ που θα προταθεί από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτης το οποίο θα εκσυγχρονίζει συνολικά με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα τη διαδικασία χορήγησης ασύλου» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman