ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Διοικητικές και αστικές διώξεις δημοσίων υπαλλήλων που καθυστερούν επενδύσεις

15:32 - 30 Σεπ 2019 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Διοικητικές και αστικές διώξεις δημοσίων υπαλλήλων που καθυστερούν επενδύσεις
Ρυθμίσεις που θα προβλέπουν διοικητικές κυρώσεις (έως και τρεις μήνες αργία) αλλά και διώξεις στα αστικά δικαστήρια για δημόσιους υπάλληλους αναμένεται να ενταχθούν σε επόμενα νομοσχέδια όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην 6η σύνοδο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Όπως είπε ο κ  Γεωργιάδης «δεν μπορεί π.χ. ένας δασάρχης να καθυστερεί μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων μετά από π.χ. 8 χρόνια αναμονής. Πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός τους έχει δώσει εντολή για να στηρίξουν την αναπτυξιακή διαδικασία»

Παράλληλα σε σχέση με την πορεία του ΑΕΠ σημείωσε ότι φέτος η αύξηση θα ξεπεράσει το 2%, το 2020 το 3% αλλά το 2021 ο στόχος του 3% είναι εφικτός.

Για την κατάσταση στη ΔΕΗ σημείωσε πως η σημερινή Κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα, βρέθηκαν τα αναγκαία κεφαλαία για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ενώ προχωρά η αναδιάρθρωση της. «Σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε καινούργιο τοπίο», σημείωσε ο υπουργός ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανάγκη μείωσης της τιμής της κιλοβατώρας προς τη βιομηχανία.

Για την Cosco ανέφερε πως αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Επανέλαβε πως η Κυβέρνηση είναι υπέρ της επενδύσεις, ωστόσο δεν παρέλειψε να σημειώσει πως υπάρχουν ανησυχίες πανευρωπαϊκά για τη μεγαλύτερη διείσδυση των Κινέζων στην Ευρώπη.

«Θέλουμε να υπάρχει ισορροπία. Δεν θέλουμε η χώρα να γίνει όλο κινέζικη» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε «η Ελλάδα έχει κάνει προ πολλών δεκαετιών επιλογή στρατοπέδου. Είμαστε με τη Δύση. Άρα μας ενδιαφέρουν οι Αμερικανές επενδύσεις να έρθουν», για συμπληρώσει «αν δεν έρθει άλλος και ήρθε μόνο ο Κινέζος θα τα πάρει ο Κινέζος» είπε. 

Τέλος αναφερόμενος στην υπόθεση της Creta Farms υπεραμύνθηκε της εμπλοκής του υπουργείου και του ίδιου προσωπικά καθώς, όπως τόνισε είναι μια εταιρία με εξαγωγικό προσανατολισμό και 800 εργαζόμενους. «Θα μπορούσα να απέχω αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι η μοναδική εταιρία που είχε πάρει χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, έλαβε εκατοντάδες εκατομμύρια δάνεια, ενώ είχε και μια σειρά πατέντες σε θυγατρική στην Κύπρο. Θα μπορούσε η εταιρία να καταρρεύσει και να μην υπάρχει τίποτα προς αξιοποίηση. Τώρα οι μετοχές πέρασαν στις τράπεζες και πλέον υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον για να μπει στρατηγικός επενδυτής.»

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 30 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.