ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Παρασκευή ξεκινά η «Ώρα Πρωθυπουργού»

10:44 - 03 Οκτ 2019 | Πολιτική
Την Παρασκευή ξεκινά η «Ώρα Πρωθυπουργού»
Ξεκινά την Παρασκευή η «Ώρα Πρωθυπουργού», στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η πρώτη που γίνεται στη Βουλή μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, με θέμα «κατάργηση καταυλισμού της Μόριας και εσωτερικών συνόρων».

Με την ερώτηση αυτή ο κ. Βαρουφάκης έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή εάν προτίθεται να κλείσει τον καταυλισμό στη Μόρια και αν θα προχωρήσει στην «κατάργηση των ιδιότυπων εσωτερικών συνόρων που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν τους κατοίκους των νησιών (Έλληνες και μετανάστες)».

Επιπλέον, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 έχει ζητήσει να ενημερωθεί πότε θα προβεί η πολιτεία στη δημιουργία πολλών μικρών δομών, ανά την επικράτεια, ώστε οικογένειες μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στη Μόρια να ενταχθούν στις ανά τη χώρα τοπικές κοινωνίες, με τρόπο που να ωφελεί και τις τοπικές κοινωνίες και τους κατατρεγμένους που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.