ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη στο Μαξίμου για μεταναστευτικό: Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών

16:34 - 03 Οκτ 2019 | Πολιτική
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μεταναστευτικό: Προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών
Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, και ο ειδικός γραμματέας Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ζήτημα της αποσυμφόρησης των νησιών και της οργάνωσης των χώρων υποδοχής. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η άμεση εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών για τη στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αποφασίστηκε, επίσης, ότι τη δημόσια επικοινωνία για το μεταναστευτικό/προσφυγικό αναλαμβάνει ο ειδικός γραμματέας Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης.

Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε για το ίδιο θέμα την περασμένη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, τονίστηκε ότι με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εθνικότητας όσων εισέρχονται στη χώρα, κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, ιδίως με αύξηση των περιπολιών στη θάλασσα, η κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, ή η αίτησή τους απορρίπτεται και η αύξηση των επιστροφών, από 1.806 στα 4,5 χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης, σε 10.000 μέχρι το τέλος του 2020.

Στις 27 Σεπτεμβρίου σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ζητήσει από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, τη στήριξη των Περιφερειών και της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών και την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά.

Οι περιφερειάρχες είχαν αποφασίσει ομόφωνα να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης με τη διάθεση χώρων φιλοξενίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:47 - 03 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.