ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα των συναντήσεων κυβέρνησης - Μοσκοβισί

09:21 - 04 Οκτ 2019 | Πολιτική
Η ατζέντα των συναντήσεων κυβέρνησης - Μοσκοβισί
Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο απερχόμενος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιέρ Μοσκοβισί και σήμερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ. Μοσκοβισί συνάντησε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδικότερα, στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ενώ μία ώρα μετά θα συνομιλήσει με τον υπουργό Οικονομικών.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020 και τα πλεονάσματα. Υπενθυμίζεται πως χθες Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρθηκε στην προκαταρκτική έκθεση των θεσμών, σημειώνοντας πως είναι θετική, αλλά διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020.

Μιλώντας στον Τύπο, στις Βρυξέλλες, εν όψει της συνόδου του Eurogroup, που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη, στο Λουξεμβούργο, ο αξιωματούχος επεσήμανε πως αναμένει από την ελληνική πλευρά να καλύψει αυτό το κενό μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, όποτε και πρέπει να αποστείλει το Προσχέδιο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Πιέρ Μοσκοβισί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η δεύτερη μέρα επίσκεψής του ξεκίνησε με συνέντευξη Τύπου και μια ομιλία του στον «Διάλογο με τους Πολίτες» στην «Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά». 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:31 - 04 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.