ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτάκτως στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Δένδιας

21:02 - 06 Οκτ 2019 | Πολιτική
Εκτάκτως στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Δένδιας
Εκτάκτως μεταβαίνει αύριο Δευτέρα στην Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με σκοπό να υπάρξει συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου απέναντι στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στις 16:30, ενώ στις 18:30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις.

Αντικείμενο των συναντήσεων του κ. Δένδια στην Κύπρο, είναι σύμφωνα με πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ, η προετοιμασία των δύο χωρών ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις 14 Οκτωβρίου, στην ατζέντα του οποίου θα βρεθεί το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων τουρκικών γεωτρητικών δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.