ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεραπετρίτης: Αναδρομικά στους συνταξιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ

09:54 - 07 Οκτ 2019 | Πολιτική
Γεραπετρίτης: Αναδρομικά στους συνταξιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ
Για το ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικό τον τρόπο υπολογισμού εισφορών αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, το πλαφόν των 1.300 ευρώ για ανώτατη σύνταξη και τον τρόπο υπολογισμού του ποσοστού αναπλήρωσης για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Τα αναδρομικά θα δοθούν για το διάστημα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ έως και την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ τόνισε ότι το «Θα χτίσουμε το νέο ασφαλιστικό πάνω στις βασικές αξίες που υιοθετεί η απόφαση του ΣτΕ. Αποκαθιστούμε όσους υπέστησαν βλάβη από την αντισυνταγματικότητα του νόμου».

Για τις 120 δόσεις ο κ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας παράτασης, ωστόσο, προέτρεψε τους πολίτες να ολοκληρώσουν σήμερα που λήγει η προθεσμία, τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σημείωσε, ακόμα ότι μέσω του προσχεδίου του προϋπολογισμού, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, «θα γίνουν πράξη όλα αυτά, για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση», όπως η μείωση στον φόρο για τις επιχειρήσεις και η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας γενικότερα.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «μείωση του αφορολογήτου δεν θα υπάρξει», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα δούμε δημοσιονομικό κενό για το 2020. 

Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης αποκάλυψε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι «να δίνονται προκαταβολικά τα χρήματα για την επιδότηση του πετρελαίου».

Τέλος, για το προσφυγικό είπε ότι θα υπάρξει αυστηροποίηση στα σημεία εισόδου της χώρας και νέος τρόπος επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου, ξεκαθαρίζοντας πως «Υφίσταται ανάγκη για μαζική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά. Άμεση προτεραιότητα έχουν οικογένειες με παιδιά και άνθρωποι με προβλήματα υγείας, αλλά και όσοι μετακινούνται στην ενδοχώρα έχοντας μεγάλο δείκτη προσφυγικότητας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.