ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηστίδης: Η ΝΔ ακολουθεί τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ

18:47 - 07 Οκτ 2019 | Πολιτική
Χρηστίδης: Η ΝΔ ακολουθεί τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ
«Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί έναν δρόμο τον οποίο χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Οφείλω να πω ότι βγαίνουν και δυο συμπεράσματα για την εθνική πολιτική σκηνή. Το πρώτο είναι ότι σε ακόμα ένα στάδιο, η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί έναν δρόμο τον οποίο χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να εφαρμόσει την ίδια πολιτική», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΟΝΕ».

Ο κ. Χρηστίδης άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη: «Αυτόν τον οποίο η Νέα Δημοκρατία κατονόμαζε ως καταστροφέα της οικονομίας της χώρας, αυτόν στον οποίον έλεγαν στελέχη ότι θα κάνουν ειδικά δικαστήρια, αυτόν που έλεγαν ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι έκανε, ο κ. Μητσοτάκης, έχοντάς τον για πρώτη φορά 35 λεπτά απέναντί του, δεν βρήκε να του πει τίποτα για τους έξι πρώτους μήνες του 2015 και τις ευθύνες του. Κάθε Έλληνας πολίτης που θα έβρισκε τον κ. Βαρουφάκη έξω θα του έλεγε κάτι για εκείνο το εξάμηνο. Εμένα μου δημιουργεί ερωτήματα, εύλογα θεωρώ, για το πώς ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα στον καταστροφέα της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την συζήτηση για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι δεν θεωρεί «τυχαίο το γεγονός ότι αύριο που συζητείται η προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης θα λείπει. Δεν θα είναι αύριο στη συζήτηση, η οποία αφορά κολοσσιαία ζητήματα της Δημοκρατίας όπως είναι η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis. Είναι επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας το πότε θα φέρει τη συγκεκριμένη συζήτηση. Και το γεγονός ότι τη φέρνει αύριο, το κρατάω επίσης ως ένα ακόμα σημάδι όλων όσων έχουμε επισημάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι δηλαδή ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας έχει συμφωνήσει απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό ο Παύλος Χρηστίδης επεσήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε μία πολύ μετριοπαθή στάση απέναντι σε αντιλήψεις και λογικές τις οποίες είδαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μιλούσαν για λαθρομετανάστες.

«Η ουσία του ζητήματος όμως είναι ότι, για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το θέμα δεν αρκεί μόνο η εθνική προσπάθεια. Εδώ χρειαζόμαστε προφανώς μια στρατηγική η οποία να διασώζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ώστε να μην περνάνε με τον τρόπο που περνάνε καθημερινά στα νησιά μας», ανέφερε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:58 - 07 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.