ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Φανερώνει τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης

19:17 - 08 Οκτ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Φανερώνει τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης
Στο ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 1,5 % διαμορφώθηκε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που επανεκδόθηκε σήμερα (είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάρτιο). Το Δημόσιο έφτασε να αντλεί 1,5 δισ. ευρώ με πολύ αυξημένη συμμετοχή των θεσμικών χαρτοφυλακίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter κάνει λόγο για μία εξέλιξη που φανερώνει τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Η ιστορικά χαμηλή απόδοση του 1,5% για το δεκαετές ομόλογο της Ελλάδας αποτελεί ακόμα μία ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας και στις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Υπηρεσία Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους και το υπουργείο Οικονομικών για τις επιτυχημένες προσπάθειές τους» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

 Να σημειώσουμε πως το επιτόκιο στο 10ετές είναι το χαμηλότερο επιτόκιο με το οποίο έχει δανειστεί η Ελλάδα στην ιστορία της.

Να σημειωθεί ότι στις 5 Μαρτίου 2019 η Ελλάδα είχε εκδώσει 10ετές ομόλογο με επιτόκιο 3,90% και τώρα το νέο επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 1,50%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.