ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχία Αβραμόπουλου για την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο

18:55 - 08 Οκτ 2019 | Πολιτική
Ανησυχία Αβραμόπουλου για την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο
Την άποψη ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι «ανησυχητική» εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του συμβουλίου Εσωτερικών υποθέσεων που έλαβε χώρα σήμερα στο Λουξεμβούργο.

«Συζητήσαμε για όλες τις μεταναστευτικές οδούς και σημειώθηκε ότι εάν υπάρχει πρόοδος σε μία από τις οδούς δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να εργαζόμαστε για τις υπόλοιπες», ανέφερε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, η Φινλανδή υπουργός Εσωτερικών, Μαρία Οϊσάλο που προεδρεύει του συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο.

Η Φινλανδή υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην κοινή πρωτοβουλία Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας για τη λήψη περαιτέρω δράσης στην Ανατολική Μεσόγειο που συζητήθηκε στο σημερινό συμβούλιο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες σε όλα τα μέτωπα. Οι αφίξεις έχουν επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, ωστόσο πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Τουρκία.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ως εταίροι με την Τουρκία για την κοινή διαχείριση του μεταναστευτικού και όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή ευθύνη» ως προς το εν λόγω ζήτημα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται «υπό μεγάλη πίεση» και ότι η ΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία «οικονομικά, πολιτικά και επιχειρησιακά». «Η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να παραμείνει ζωντανή γιατί έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα», τόνισε ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:14 - 08 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.