ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: «Ναι» στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο- Ψήφοι εκτός «γραμμής»

01:33 - 09 Οκτ 2019 | Πολιτική
Βουλή: «Ναι» στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο- Ψήφοι εκτός «γραμμής»
Με 173 «ναι» και 84 «όχι», η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε, μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, την σύσταση Προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στην κάλπη βρέθηκαν 261 ψηφοδέλτια (τέσσερα ήταν άκυρα κι ένα λευκό). Από την καταμέτρηση προκύπτουν ψήφοι εκτός γραμμής σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, από το στρατοπεδο των 179 βουλευτών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ (απουσίαζε ένας βουλευτης της ΝΔ), φαινεται ότι ένας καταψήφισε την πρόταση, ένας δήλωσε «λευκό», ενώ τέσσερις έριξαν άκυρο.

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν συνολικα 34 βουλευτές από τις ΚΟ του ΚΚΕ (15), της Ελληνικης Λύσης (10) και του ΜεΡΑ25 (9), που αποχώρησαν, εκφράζοντας διαφορετικό πολιτικό σκεπτικό.

Επίσης, απουσίαζαν οι Νίκος Φιλης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νεκτάριος Σαντορινιός και Θεοδώρα Τζάκρη. Στελέχη της αξιωματικης αντιπολιτευσης έσπευσαν να δηλωσουν πως οι απουσίες είναι δικαιολογημένες και σε γνώση της ηγεσίας του κόμματος. Επίσης, απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Αντωνιάδης, που λείπει στο εξωτερικό.

Η επιτροπή που θα συγκροτηθεί θα αποτελείται από 26 μέλη και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, θα παραδώσει το πόρισμά της σε δύο μήνες από την έναρξη των εργασιών της.

Κάλυψη Τσίπρα σε Παπαγγελόπουλο

Από τις ομιλίες που ξεχώρισαν στη συζήτηση στην Ολομέλεια ήταν ασφαλώς αυτή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλυψε απόλυτα τον κ. Παπαγγελόπουλο και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον δειλό! Δείτε εδώ τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας.

Σε ίδιο μήκος κύμματος και ο πρώην υπουργός, ο οποίος είπε πως "θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες". Δείτε εδώ τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας.

Επίθεση σε Τσίπρα από το ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για σκευωρία. Αυστηρή στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά (δείτε εδώ), ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας "δεν έχει... κόφτη στο ψέμα".

Πάλι τσακώθηκαν Άδωνις-Πολάκης

Η πιο έντονη στιγμή της συνεδρίασης ήρθε από το δίδυμο Άδωνις Γεωργιάδης-Παύλος Πολάκης, που έχει... προϊστορία. Οι δυο τους αντάλλαξαν και πάλι βαριές κουβέντες, με τον κ. Γεωργιάδη να λέει στον Πολάκη πως "όποτε με βλέπεις τρέμεις" και τον πρώην υπουργό Υγείας να απαντά πως "τον εχει για πρωινό".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 03:41 - 09 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.