ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μπακογιάννη δεν θέλει επέμβαση της Τουρκίας στην Β. Συρία!

11:43 - 09 Οκτ 2019 | Πολιτική
Η Μπακογιάννη δεν θέλει επέμβαση της Τουρκίας στην Β. Συρία!
Με δημόσια δήλωσή της, η εισηγήτρια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την κατάσταση στην Συρία και επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κάλεσε την Τουρκία να απέχει από στρατιωτική παρέμβαση στη βόρεια Συρία.

Υπογράμμισε δε χαρακτηριστικά ότι «Η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στα βόρεια σύνορα της Συρίας, μετά το πράσινο φως από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αναπόφευκτα θα προκαλέσει μεγάλη ένταση και δυνατότητες περαιτέρω συγκρούσεων. Αυτό θα έχει επιζήμιες συνέπειες για τον συριακό κουρδικό πληθυσμό, καθώς και για την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή «.

Στις 3 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης , η κυρία Μπακογιάννη είχε εκφράσει την ικανοποίησή της για την πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών,  για την έναρξη συνταγματικής επιτροπής με έδρα τη Συρία, ως σημαντικό βήμα προς την επίλυση της συριακής σύγκρουσης.

Το κείμενο που βασίζεται στην έκθεση της κ. Μπακογιάννη, το ψήφισμα 2298 (2019), εγκρίθηκε από τη Συνέλευση στις 26 Ιουνίου 2019.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.