ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης: Στηρίζουμε την ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ

14:13 - 11 Οκτ 2019 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης: Στηρίζουμε την ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ
Με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Σντραν Νταρμάνοβιτς συναντήθηκε στο περιθώριο του 4ου Περιφερειακού Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο που διεξάγεται στη Βαρκελώνη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ενημέρωσε τον Μαυροβούνιο αξιωματούχο σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να υποστηρίξει την ταυτόχρονη ένταξη των γειτονικών χωρών της στην ΕΕ, τονίζοντας τη σημασία που έχει αυτή για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, ενώ εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στην ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας του Μαυροβουνίου στην ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως γίνεται γνωστό, υπογράμμισε πως η Ελλάδα υπήρξε εξαρχής υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ στην περιοχή των Βαλκανίων, αναφερόμενος στη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης το 2003.

Ο Μαυροβούνιος αξιωματούχος, ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό για τη στήριξη που παρείχε η χώρα μας στο Μαυροβούνιo σχετικά με την ένταξή του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και για την επιτήρηση του εναέριου χώρου του από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Επίσης, ζήτησε της στήριξη της Ελλάδας για την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ με το άνοιγμα και του κεφαλαίου 8.

Ολοκληρώνοντας, όπως επισημαίνεται, ο κ. Νταρμάνοβιτς ευχαρίστησε την ελληνική Πολιτεία για την αρωγή της σε θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα αναφορικά με τη μετεκπαίδευση αξιωματικών και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.