ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Οι Έλληνες της διασποράς είναι δύο φορές Έλληνες

14:22 - 13 Οκτ 2019 | Πολιτική
Κικίλιας: Οι Έλληνες της διασποράς είναι δύο φορές Έλληνες
Για την ψήφο των αποδήμων, την υπόθεση Novartis και τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Οι Έλληνες της διασποράς είναι δύο φορές Έλληνες. Προφανώς έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν» τονίζει ο υπουργός επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση, δίνοντάς τους δικαίωμα ψήφου.

Σε συνέντευξή του στην «Real News» ο υπουργός Υγείας δηλώνει πως το θέμα είναι εθνικό και πατριωτικό και όχι κομματικό και καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερβούν τη μικροπολιτική και να σκεφτούν τι σημαίνει «ελληνική διασπορά» για την ίδια τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στην προκαταρτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη κ. Παπαγγελόπουλο ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει πως αν επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες των εισαγγελικών λειτουργών και συγκεκριμένα της κας Ραΐκου και του κ. Αγγελή, τότε θα μιλάμε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου, όπως κατάχρηση εξουσίας, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, παράβαση καθήκοντος και ψευδής κατάθεση.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δια του συγκεκριμένου υπουργού, κρέμασε στα μανταλάκια 2 πρώην πρωθυπουργούς και 8 υπουργούς. Τους διαπόμπευσε προκαλώντας τους ανείπωτη ηθική βλάβη, μόνο και μόνο για να τεθούν στο αρχείο οι υποθέσεις τους και τελικά να δικαιωθούν. Αν δεν είναι αυτό πολιτική σκευωρία, τότε τι είναι; Πιστεύω ακράδαντα στη διάκριση των εξουσιών - νομοθετικής εκτελεστικής και δικαστικής - και άρα η περαιτέρω διερεύνηση αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει προκλητική τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο τονίζοντας πως οι ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι έκνομες, παραβιάζουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αντιβαίνουν στο Δίκαιο της Θάλασσας. Όπως λέει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει εμφατικά τα ζητήματα αυτά, σε επίπεδο περιφερειακό, ευρωπαϊκό, αλλά και συμμαχικό ενώ τονίζει πως η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. «Δεν ανησυχούμε, αλλά επαγρυπνούμε» τονίζει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.