ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επερώτηση από ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Forthnet

14:22 - 14 Οκτ 2019 | Πολιτική
Επερώτηση από ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Forthnet
Νέα επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet/Nova από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη και τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανακύπτουν στην τηλεοπτική και ποδοσφαιρική αγορά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κατέθεσε σήμερα προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Όπως τονίζει στην ερώτησή του, τα δύο πιο σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν είναι η υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ στα χέρια ενός και μόνο επιχειρηματικού ομίλου και η πλεονεκτική θέση στην οποία ο ίδιος θα βρεθεί έναντι άλλων ανταγωνιστών του στην αγορά των ποδοσφαιρικών αγώνων, καθώς, ως ιδιοκτήτης μίας εκ των μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας, θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου των χρηματοροών όλων των ΠΑΕ του εθνικού πρωταθλήματος.

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τονίζει ότι στη πρόσφατη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 44 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις ως προς τα ζητήματα που προκύπτουν και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει η Πολιτεία, όπως και για τη διαγραφή των χρεών της Forthnet/Nova σε ύψος ως 85% από τις τράπεζες, καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντήσει αν θα κάνει χρήση της δυνατότητας που του δίνει ο νόμος 3959/2011 για να ζητήσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρέμβει, είτε γνωμοδοτώντας είτε κανονιστικά, και αν θα εξεταστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ ΑΕ, αποκομίζοντας έτσι πολλαπλά οφέλη για το δημόσιο συμφέρον.

Σε σχετική του δήλωση, ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Ήρθε η ώρα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η ώρα της απάντησης κρίσιμων ερωτημάτων. Είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο; Πως αντιλαμβάνεται η ΝΔ τον υγιή ανταγωνισμό; Ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να καλέσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να ελέγξει αν υφίσταται ζήτημα καταστρατήγησης του. Και τα νέα μέλη της Επιτροπής να ελέγξουν αν τηρείται ο νόμος και να αποδείξουν ότι δεν διορίστηκαν άρον-άρον το καλοκαίρι για να διεκπεραιώσουν και αυτή την υπόθεση. Δυστυχώς, η ΝΔ φαίνεται ότι ξεπληρώνει χάρες. Με την κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου είδαμε διατάξεις, οι οποίες διευκολύνουν μιντιακά και εκδοτικά κέντρα, με την κατάργηση της ονομαστικοποίησης των μετοχών και του πόθεν έσχες για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, αλλά και την πρόθεση επιδότησης της διανομής του Τύπου, η οποία γίνεται από το ένα και μοναδικό πρακτορείο της χώρας, ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη, και της παραγωγής προγραμμάτων από τη συνδρομητική τηλεόραση, που επίσης αποκτά το ίδιο πρόσωπο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.