ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει ανοίξει την όρεξη της οικονομικής ελίτ

16:40 - 14 Οκτ 2019 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει ανοίξει την όρεξη της οικονομικής ελίτ
«Καθεστώς φορολογικής ασυλίας του μεγάλου πλούτου και υιοθέτηση των θέσεων του ΔΝΤ σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου διεκδικεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), όπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας που εξέδωσε», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μηνιαίο δελτίο που εξέδωσε ο ΣΕΒ για τα μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020.

«Το μέγεθος της απληστίας του ΣΕΒ είναι τέτοιο που φτάνει στο σημείο να ζητά την άρση των μέτρων στήριξης για τα χαμηλότερα εισοδήματα και, την ίδια στιγμή, απαιτεί να μειωθεί το αφορολόγητο, επικαλούμενος την “επέκταση της φορολογικής βάσης”, όπως ακριβώς το ΔΝΤ. Επιπλέον, διεκδικεί τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, απειλώντας με την αποχώρηση επιχειρήσεων στο εξωτερικό», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνεχίζει «Είναι πλέον σαφές πως ο ερχομός της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη της οικονομικής ελίτ της χώρας. Ο ΣΕΒ διεκδικεί καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και ισοπέδωση των δυνάμεων της εργασίας. Από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε πως θα σταθούμε απέναντι στις επιδιώξεις αυτές και σε όσους πρόθυμους σπεύσουν να τις υλοποιήσουν. Στον αντίποδα των θέσεων του ΣΕΒ και της ΝΔ, η μόνη λύση για το μέλλον της χώρας είναι το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας, για το οποίο θέσαμε τις βάσεις κατά την κυβερνητική μας θητεία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.