ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Απαξιωτική η συμπεριφορά της κυβέρνησης στον θεσμό του Λιμενικού

12:51 - 15 Οκτ 2019 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Απαξιωτική η συμπεριφορά της κυβέρνησης στον θεσμό του Λιμενικού
Για «απαξιωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης» απέναντι στον θεσμό του του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «αναιτιολόγητη» την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστρατεία του Σταμάτιου Ράπτη.

«Η αποστρατεία του αντιναύαρχου του Λιμενικού Σώματος ΕΛΑΚ Σταμάτιου Ράπτη σηματοδοτεί το τέλος μιας επιτυχημένης θητείας στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Ο κ. Ράπτης ηγήθηκε του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κατά την οποία το Σώμα κλήθηκε να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές» αναφέρει το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το κόμμα, η επιτυχημένη πορεία του κ. Ράπτη «τον ανέδειξε ως τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος με την μεγαλύτερη χρονικά θητεία κατά τις τελευταίες δεκαετίες, παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε κατά καιρούς από υπηρέτες ποικιλώνυμων συμφερόντων».

«Η αναιτιολόγητη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστρατεία του πριν τη λήξη της θητείας του το 2020 και η ενημέρωση του γι’ αυτή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποτελεί απαξιωτική συμπεριφορά τόσο για τον ίδιο όσο και για τον θεσμό του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωνει παράλληλα πως το γεγονός ότι η παραπάνω εξέλιξη «συνέβη αμέσως μετά την επιστροφή του από ένα κρίσιμο ταξίδι στην Τουρκία που είχε συναντήσεις με την ηγεσία της Τουρκικής Ακτοφυλακής και μάλιστα σε μια περίοδο έξαρσης των προσφυγικών ροών, αποτελεί δείγμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ζητήματα κορυφαίας πολιτικής και στρατηγικής σημασίας».

«Ευχόμαστε στο νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο ΕΛΑΚ κ. Κλιάρη, ο οποίος επί σχεδόν τέσσερα χρόνια από τη θέση του υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος εργάστηκε άκοπα και συνεργάστηκε αποτελεσματικά με την τότε κυβέρνηση, καλή δουλειά και καλή θητεία στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.