ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: Δε θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών

10:46 - 17 Οκτ 2019 | Πολιτική
Σκουρλέτης: Δε θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών
Στην περίοδο ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ παράλληλα μίλησε και τη διεύρυνση που επιχειρείται.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και απαντώντας στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015, ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε συγκεκριμένα «ήμασταν νέοι κι άπειροι αλλά εκ του αποτελέσματος αποδείξαμε πώς κάναμε αυτά που έπρεπε για τη χώρα», προσθέτοντας ότι «τα βάλαμε με τα θηρία».

Ακόμη, υπερασπίστηκε την επιλογή της παράταξής του να συγκυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο, διερωτώμενος «Τι ήταν ο κος Καμμένος κανένας χρυσαυγίτης και δεν έπρεπε να συνεργαστούμε;»

Παράλληλα, διέψευσε τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ότι τότε υπήρξε αίτημα προς τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές: «Δεν είχαμε ποτέ σχέδιο για δραχμή. Ο Στουρνάρας λέει ψέματα. Ο Σόιμπλε είχε σχέδιο για Grexit».

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυβιστήσεις σε διάφορα ζητήματα, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών και στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων: «Κομανέτσι έχει γίνει η κυβέρνηση».

Σε ερώτηση αν ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης που επιχειρεί, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Έχουμε καταφέρει να εκφράσουμε ευρύτερο τόξο αριστερών προοδευτικών δυνάμεων. Ποιανού ΠΑΣΟΚ να μας ενδιαφέρει; Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών, τα μέλη μας θα έχουν ενεργό ρόλο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.