ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Διπλή καταδίκη της Τουρκίας για Συρία και κυπριακή ΑΟΖ

16:42 - 18 Οκτ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Διπλή καταδίκη της Τουρκίας για Συρία και κυπριακή ΑΟΖ
«Ομόφωνη καταδίκη της τουρκικής επέμβασης στη Συρία αποφάσισε το Συμβούλιο Κορυφής», σύμφωνα με όσα είπε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «μετά από επιμονή της ελληνικής πλευράς υιοθετήθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων η θέση ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» και τόνισε ότι «Ομόφωνα οι Ευρωπαίοι καταδίκασαν την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και υιοθέτησαν τις αποφάσεις των υπουργών Εξωτερικών για κυρώσεις».

Για τον προϋπολογισμό της ΕΕ εξήγησε ότι «Οποιαδήποτε υποχώρηση θα οδηγήσει σε εκπτώσεις σε φιλόδοξες πολιτικές όπως τόνισε η πλειοψηφία των κρατών μελών στη Σύνοδο».

Χαρακτήρισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «φιλόδοξη» την ατζέντα της Κομισιόν για μεταναστευτική πολιτική, ασφάλεια και κλιματική αλλαγή.

Πολύ θετικό χαρακτήρισε γεγονός ότι επιτυγχάνεται μια συμφωνία για το Brexit μετά τη σύνοδο Κορυφής. «Υπήρξε ανακούφιση αλλά και θλίψη και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικυρωθεί η συμφωνία από το Βρετανικό Κοινοβούλιο», είχε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας είπε ότι «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κ. Ζάεφ όσο ήταν εδώ» και επανέλαβε όσα είχε πει στον ομόλογό του ότι δεν θα θέσει - έστω και εάν είναι προβληματική- τη συμφωνία των Πρεσπών στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας αλλά «θα πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο και λυθούν εκκρεμότητες όπως τα εμπορικά σήματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.