ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάλογοι- φωτιά στην πρεμιέρα της Προανακριτικής για τη Novartis

07:30 - 23 Οκτ 2019 | Πολιτική
Διάλογοι- φωτιά στην πρεμιέρα της Προανακριτικής για τη Novartis
Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής για την σκευωρία Novartis, με αφορμή το αίτημα βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγης να εξαιρεθούν από τη σύνθεση των μελών της επιτροπής ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας εξήγησαν πως ζητούν την εξαίρεση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επειδή φέρονται να γνώριζαν λεπτομέρειες της υπόθεσεις και μάλιστα προανήγγειλαν διώξεις, πριν τις ασκήσει η Δικαιοσύνη και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή ως μάρτυρες και όχι ως εξεταστές.

Υπενθύμισαν ότι ο κ. Πολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ως μη όφειλε, προκειμένου να ενημερώσει για την υπόθεση.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης λοιπόν ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε την άμεση εξαίρεση των δύο μελων του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγωντας ότι ειναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να έρθουν ως μάρτυρες. Το ιδιο επιχείρημα υποστήριξε νομικά και ο κ. Θάνος Πλεύρης.

Εκεί φούντωσε η συνεδρίαση με τον κ. Πολάκη να λέει οτι "μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ", ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να είπαν ότι δεν αποχωρούν, έως ότου εξεταστούν ως μάρτυρες.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας (ΝΔ) πηγαίνοντας κόντρα στην «γραμμή» των εκπροσώπων του κόμματός του, γραμμή που ομοφώνως είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί. Το γεγονός αυτό δε έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις της πλειοψηφίας για την λειτουργία του προέδρου.

Διάλογος- φωτιά

Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος που κατά πληροφορίες αναπτύχθηκε είναι ενδεικτικός της έντασης που επικράτησε στην συνεδρίαση:

Β. Κεγκέρογλου: Πρέπει να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης
Π. Πολάκης: Ειναι παπ@@@ς αυτά
Δ. Μαρκοπουλος: Είναι ντροπη να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην επιτροπή
Π. Πολακης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως υπόπτους και όχι μάρτυρες
Δ. Μαρκοπουλος: Εσείς είπατε στον ΑΝΤ1 ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από πού τους γνωρίζετε;
Κ. Καραγκουνης: Γιατί δεν θέλετε να καταθέσετε, κ. Τζανακόπουλε και κ. Πολάκη; Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε, απεναντίας με την ιδιότητα του μάρτυρα θα έχουν δυνατότητα να φωτίσουν την υπόθεση
Γ. Ραγκουσης: Αυτή η πρόταση ειναι πραξικόπημα.

«Από δω μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς» συνέχισε ο Παύλος Πολάκης. «Θα είμαστε στην Προανακριτική, δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά. Υπάρχει προσυνεννόηση ΚΙΝΑΛ -ΝΔ».

Για συμπαιγνία της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Νομικά» είπε, «δεν ευσταθεί το αίτημα εξαίρεησς. Εξαιρείται μόνο όποιος εξετάστηκε ως μάρτυρας. Σας προειδοποιώ. Αν ανοίξει το πανηγύρι, θα είναι πολλοί αυτπί που θα χρειαστεί να εξαιρεθούν. Ο Πλεύρης ήταν σύμβουλος του ελεγχόμενου Άδωνι Γεωργιάδη».

«Εγώ πάντως πηγαίνω στα δικαστήρια με το φως της ημέρας και όχι βράδια» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πάντως, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν κατά του αιτήματος της ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη.

Εξέταση μαρτύρων

Επί της ουσίας, κατά την λήξη της επεισοδιακής συνεδρίασης τα μέλη αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εξέταση μαρτύρων με τον Κωνσταντίνο Φρουζή.
 
Η κλήση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas θα γίνει για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα εξεταστεί ο Νίκος Μανιαδάκης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.