ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

23:00 - 24 Οκτ 2019 | Πολιτική
Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο
Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, μετά τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.30 μ.μ., με 165 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 122 κατά.

Κατά τη συζήτηση επικράτησαν υψηλοί τόνοι με τους πολιτικούς αρχηγούς να εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για την ουσία του νομοσχεδίου όσο και για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis ή ο περίφημος «Τζόκερ».

Από τη συζήτηση απείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσήλθε μόνον για να ψηφίσει.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι με την απουσία του επιβεβαίωσε ότι δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το κατ’ ευφημισμό αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

«Ποιος; Ο Πρωθυπουργός που έταζε 4 χρόνια ανάπτυξη με τη σέσουλα; Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι άφησε τον κ. Γεωργιάδη, που νοιώθει οικεία, να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού τελικά το μόνο που είχε το νομοσχέδιο ήταν μία συρραφή από ρουσφέτια σε χορηγούς της ΝΔ και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατ’ εντολή του ΣΕΒ. Αλλά επιβεβαίωσε και ότι δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του υπουργού του», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του μίλησε για αναπτυξιακό νομοσχέδιο που εξυπηρετεί «φίλους, πελάτες και χορηγούς» της κυβέρνησης, με τα ρουσφέτια να μετατρέπονται σε άρθρα και τροπολογίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.