ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Μειώσαμε το κόστος της ΕΡΤ για μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου

17:51 - 26 Οκτ 2019 | Πολιτική
Πέτσας: Μειώσαμε το κόστος της ΕΡΤ για μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου
Την εξοικονόμηση 20,9 εκατ. ευρώ έναντι του αρχικού συμβολαίου και 43,3 εκατ. ευρώ έναντι των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε η κυβέρνηση όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της Superleague 1 και της Superleague 2, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων, με γνώμονα την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της δημόσιας τηλεόρασης» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Μετά την επιτυχημένη κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τη Superleague 1, αυτή την εβδομάδα ολοκληρώθηκαν και οι διαπραγματεύσεις με τη Superleague 2. Η ΕΡΤ θα καταβάλει σημαντικά χαμηλότερο τίμημα, κατά περίπου 45% σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 11 ΠΑΕ της Superleague 2» διευκρινίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και προσθέτει ο κ. Πέτσας: «Συνολικά, η ΕΡΤ για την τηλεοπτική μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague 1 και της Superleague 2 την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, θα καταβάλει 17,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής, αντί για 38,6 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά και 61 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση σε αυτές τις δύο κατηγορίες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.