ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα κύρια σημεία της συνάντησης Μητσοτάκη - Ράμα

21:26 - 29 Οκτ 2019 | Πολιτική
Τα κύρια σημεία της συνάντησης Μητσοτάκη - Ράμα
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, που διεξήχθη σε καλό κλίμα και κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα.

Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση για τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά την απογοήτευση της χώρας του από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη-εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αλβανία θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με την ίδια αποφασιστικότητα. Και αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Αλβανίας η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα, με την αντιμετώπιση όλων των διμερών ζητημάτων και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον οι χώρες αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις. Επίσης χαιρέτησε τη δέσμευση της αλβανικής πλευράς να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού-απογραφής, τα οποία αποτελούν θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διμερής συμφωνία για τις άδειες οδήγησης θα έρθει σύντομα προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, και αποδέχθηκε πρόσκληση του Αλβανού πρωθυπουργού να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αλβανία.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα του αραβικού κόσμου που απασχολούν και την Ελλάδα, από την ασφάλεια στην περιοχή, μέχρι την οικονομική συνεργασία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, στην Λιβύη και στην Παλαιστίνη, ενώ αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:22 - 29 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.