ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαιρέθηκαν Τζανακόπουλος και Πολάκης από την Προανακριτική για τη Novartis

21:38 - 29 Οκτ 2019 | Πολιτική
Εξαιρέθηκαν Τζανακόπουλος και Πολάκης από την Προανακριτική για τη Novartis
Υπέρ της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε, κατά ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Όπως έγινε γνωστό μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου επικαλέστηκαν γνωμοδότηση την οποία είχε εκδώσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2010.

Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου που εκδόθηκε το 2010, ανέφερε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής,

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση έχει στην ημερήσια διάταξη την συζήτηση του αιτήματος εξαιρέσεως των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την εξέταση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή. Υπό αυτά τα δεδομένα οι εργασίες ξεκίνησαν με ψηφοφορία επί του αιτήματος «αποβολής» των Πολάκη – Τζανακόπουλου και αντικατάστασής τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει στην ειδική επιτροπή τη δυνατότητα να εξαιρεί μέλη της και προαναγγέλλει ότι όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν οριστεί να μετέχουν στην επιτροπή θα παραστούν κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση για να εξετάσει τον πρώτο μάρτυρα.

Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο και αυτή παραμένει μετέωρη, καθώς για να συγκληθούν τα μέλη της θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να ορίσει αντικαταστάτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:12 - 29 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.