ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τασούλας για Προανακριτική: «Παρακμιακό φαινόμενο» οι απειλές Πολάκη

16:43 - 30 Οκτ 2019 | Πολιτική
Τασούλας για Προανακριτική: «Παρακμιακό φαινόμενο» οι απειλές Πολάκη
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ένταση, που προκλήθηκε λόγω της εξαίρεσης δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ (Πολάκης – Τζανακόπουλος) από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, πρέπει να ζητήσει αντικατάσταση των δύο μελών της Προανακριτικής μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο κ. Τασούλας, ο οποίος έγινε αποδέκτης νωρίτερα σήμερα επιστολών τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του προέδρου της Προανακριτικής, στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας: «Το πρόβλημα θα λυθεί με δημοκρατικό τρόπο και πολιτικό πολιτισμό. Ωστόσο δεν θα δεχτούμε τραμπουκισμούς και ακτιβισμούς». Μάλιστα, ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε «παρακμιακό φαινόμενο» τις αιτιάσεις του κ. Πολάκη ότι θα εισέλθει στην Προανακριτική και «αν θέλει κάποιος ας τολμήσει» να τον βγάλει.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι πρώτα  θα απαντήσει στην επιστολή που του έστειλε νωρίτερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας (για την οποία σχολίασε ότι βάζει πολιτικά και νομικά θέματα), θα περιμένει την απάντησή του και μετά θα ζητήσει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να αντικαταστήσει τα δύο μέλη.

Ερωτώμενος για το τι  θα κάνει η Βουλή εάν ο κ. Πολάκης όντως μπει μέσα στην Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει ξανά την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, ο κ. Τασούλας επέμενε πως «είτε έχει δίκιο είτε άδικο ο ΣΥΡΙΖΑ, η λύση δεν είναι οι ακτιβισμοί». Όπως είπε «στο τέλος - τέλος, η Βουλή θα περιφρουρήσει τη νομιμότητα με κάθε τρόπο χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει». Τέλος, ο ΠτΒ αποσαφήνισε ότι θα ζητήσει την γνώμη των νομικών της Βουλής, ενώ έκανε σαφές ότι δεν θα δεχτεί «τραμπουκισμούς», επιδιώκοντας μια λύση «κοινής λογικής» και εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.