ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Κονδύλια σε εταιρείες που θα επενδύσουν σε έρευνα-τεχνολογία

19:27 - 30 Οκτ 2019 | Πολιτική
Κικίλιας: Κονδύλια σε εταιρείες που θα επενδύσουν σε έρευνα-τεχνολογία
«Η κυβέρνηση αλλάζει τα δεδομένα» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ομιλία του στην 4η Ευρω - Αραβική Διάσκεψη.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως η Ελλάδα πέρασε μια δύσκολη φάση με περιοριστικές πολιτικές και πολιτικές λιτότητας ωστόσο, η χώρα αλλάζει και πλέον γίνεται ένας φιλικός προορισμός για τις επενδύσεις.

Ένα από τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας είναι το λεγόμενο «brain drain» καθώς στερεί από τη χώρα μας σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο ανέφερε ο κ. Κικίλιας, με αποτέλεσμα να χάνει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και πρόσθεσε ότι σημαντική προϋπόθεση για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας είναι η συνεργασία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Αναφερόμενος στο παρόν και στο μέλλον, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση αλλάζει τα δεδομένα, δημιουργώντας ένα άλμα ανάπτυξης για να μειώσει τις επιπτώσεις που δημιουργεί το clawback». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, κονδύλια 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μέχρι το τέλος του 2019 σε εταιρίες που θα επενδύσουν στον τομέα έρευνας και τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα σε αυτές τις εταιρίες να τους μειωθεί το clawback. Στο θέμα του ιατρικού τουρισμού, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό προορισμό καθώς διαθέτει υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και πολύ καλό κλίμα, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:38 - 30 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.