ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τασούλας σε Τσίπρα: Η εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου δεν παραβιάζει τη νομιμότητα

17:35 - 01 Νοε 2019 | Πολιτική
Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το ζήτημα της εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειάς της, επισημαίνει ο κ. Τασούλας και προσθέτει ότι, με την εξαίρεση των δύο μελών, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας που αφορούσε τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής.

«Επισημαίνω και πάλι επ’ αυτού ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της, όπως και ότι η επιτροπή, εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της. Επομένως, δεν είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει:

«Με καλείτε τέλος, βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού, να φροντίσω για την κοινοβουλευτική τάξη στο ίδιο ζήτημα. Σας διαβεβαιώ πως μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης, η οποία και θα πρέπει να εξελιχθεί με τη συμπαράσταση όλων μας, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στη δική σας συμβολή».

Να ορίσει τους αντικαταστάτες ζητά ο Τασούλας από τον Τσίπρα

Παράλληλα, ο κ. Τασούλας απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορίσει τους δύο βουλευτές που θα αντικαταστήσουν τους κ.κ. Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο στην ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης είχε σημειώσει ότι: «Περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».

Η επιστολή Τασούλα

image002 2

image003
 
Τελευταία τροποποίηση στις 19:36 - 01 Νοε 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.