ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τέλος» στο καθεστώς ταλαιπωρίας των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας

10:35 - 04 Νοε 2019 | Πολιτική
Στα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την οριοθέτηση του χώρου όπου διεξάγονται οι διαδηλώσεις αλλά και την επιτήρηση από την αστυνομία, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε πως «το πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για τις καταλήψεις κτιρίων, προκειμένου αυτοί οι χώροι να αποδοθούν ξανά εκεί που ανήκουν, συνεχίζεται από τις Αρχές, με σεβασμό προς τις τοπικές κοινωνίες και χωρίς τυμπανοκρουσίες».

Ερωτηθείς για τις πορείες διαμαρτυρίας και κατά πόσον η κυβέρνηση σκοπεύει να λάβει μέτρα ώστε να μην «νεκρώνει το κέντρο» από μία διαμαρτυρία 200-300 ανθρώπων, ο κ. Πέτσας απάντησε «κατηγορηματικά ναι», σημειώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το ζήτημα.

«Πρόθεση της κυβέρνησης», όπως υπογράμμισε, «είναι να μπει σε μια σειρά η καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται με αυτό το ζήτημα». «Αυτό θα αφορά είτε την οριοθέτηση των περιοχών στις οποίες γίνονται οι πορείες, είτε την επιτήρηση από την αστυνομία», συμπλήρωσε.

«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε περισσότερο ελεύθερο χώρο στους πολίτες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι «το καθεστώς που ισχύει σήμερα για τις πορείες είναι ένα καθεστώς ταλαιπωρίας όπου συχνά μικρές ομάδες ανθρώπων βάζουν σε δυσανάλογη ταλαιπωρία πολλές χιλιάδες συμπολιτών τους».

«Δεν νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον ούτε αυτών που διαδηλώνουν, τελικά, να προκαλούν την αντίδραση της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Πέτσας, για να προσθέσει ότι «το ζητούμενο είναι να βρεθεί η ισορροπία που χρειάζεται ώστε και αυτός που θέλει να εκφράσει το αίτημά του διαμαρτυρόμενος να το κάνει και οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται». Όπως είπε, «τα νέα μέτρα θα επιτρέπουν στους διαδηλωτές να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στους καταστηματάρχες και να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους πολίτες».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:23 - 04 Νοε 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.