ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Καταρρίπτεται η θεωρία περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis

12:39 - 04 Νοε 2019 | Πολιτική
Χαρίτσης: Καταρρίπτεται η θεωρία περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis
«Η υπόθεση Novartis συνιστά ένα ολοφάνερο σκάνδαλο. Αυτό επιβεβαιώνει και το έγγραφο που δημοσίευσε εχθές η εφημερίδα "Καθημερινή", το οποίο καταρρίπτει και τη θεωρία περί σκευωρίας». Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Ant1.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, μετά και τη δημοσίευση του εγγράφου της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, η θεωρία περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis καταρρίπτεται.

Όπως επισήμανε ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχει «να κατανοήσουμε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται η συζήτηση για τη Novartis. Ο κ. Γεωργιάδης έχει παραδεχτεί τον χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και έγγραφη αναφορά τριών εισαγγελέων για παρέμβαση του κ. Στουρνάρα και πολιτικών προσώπων για αυτήν ακριβώς την υπόθεση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης, ότι «το μείζον είναι ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη, τόσο στην περίπτωση της προανακριτικής, όσο και ευρύτερα στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis και του πάρτι που έγινε στον χώρο της υγείας τα προηγούμενα χρόνια». Παράλληλα σημείωσε ότι «στη χρεοκοπία του 2010 φτάσαμε επειδή συνέβησαν κάποια πράγματα, για τα οποία υπάρχουν ευθύνες. Αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός δε θα γνώριζε για τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν από τα δημόσια ταμεία. Ο εκτροχιασμός δεν ήταν μόνο δημοσιονομικός, αλλά κυρίως θεσμικός».

Δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης των Πολάκη - Τζανακόπουλου

Ερωτηθείς για την αντικατάσταση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «δεν τίθεται ζήτημα» αντικατάστασής τους. Όπως είπε, «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ορίζει τα μέλη που συμμετέχουν στην επιτροπή», ενώ «η απόπειρα να εξαιρεθούν οι δύο πολιτικοί από την επιτροπή είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης της μειοψηφίας από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι προέρχεται από το Μάξιμου και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και μία κίνηση αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης. Δεν μπορεί η Ν.Δ. να μην επιτρέπει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο. Πρέπει η πλειοψηφία να σέβεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας» επισήμανε.

Ακόμη, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστολή του τεκμηριώνει με σαφή τρόπο γιατί είναι παράνομη αυτή η κίνηση και ζήτησε από τον κ. Τασούλα να αποκαταστήσει την κοινοβουλευτική τάξη. Δυστυχώς, με την απάντησή του ο κ. Τασούλας δεν εκπλήρωσε τον θεσμικό του ρόλο». Παράλληλα, ζήτησε «να βρεθεί μία διέξοδος με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, ώστε η προανακριτική επιτροπή να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και οι μάρτυρες να εξεταστούν από τους βουλευτές που ορίζει κάθε κοινοβουλευτική ομάδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.