ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τασούλας: Προχωράμε χωρίς Τζανακόπουλο - Πολάκη στην Προανακριτική

22:23 - 04 Νοε 2019 | Πολιτική
Τασούλας: Προχωράμε χωρίς Τζανακόπουλο - Πολάκη στην Προανακριτική
Στην απόρριψη του νομικού σκεπτικού της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα, για την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή, προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής, επιμένοντας πως όλα έγιναν σύννομα και ξεκαθαρίζοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της, χωρίς τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι ο θεσμός της εξαίρεσης δεν υφίσταται σε αυτή την Επιτροπή.  Διαφωνώ. Η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από την στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Όπως μου αναγνωρίζει, θα αναλάβω την ευθύνη και θα προχωρήσουμε με βάση την απόφαση περί εξαίρεσης. Είναι στοιχειώδης κανόνας η εξαίρεση που διασφαλίζει την αμεροληψία όσων έχουν καθήκοντα προανακριτικού υπαλλήλου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Ερωτηθείς ο Κώστας Τασούλας σχετικά με το πώς θα συνεχιστούν οι εργασίες της Επιτροπής, ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως «θα προχωρήσουμε ως έχουμε, χωρίς τους δύο βουλευτές».

Ο κ. Τασούλας απέφυγε να απαντήσει αν θα υπάρξει επέμβαση της Φρουράς στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου αναμένεται, κόντρα στην απόφαση της Επιτροπής, να παραστούν οι κύριοι Τζανακόπουλος και Πολάκης, χαρακτηρίζοντάς το «πολύ μακρινό σενάριο». Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως αν αυτό συμβεί, ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα τους ζητήσει να αποχωρήσουν, προκειμένου να διεξαχθεί η συνεδρίαση. 

 «Η επιτροπή θα συνεχίσει. Δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα, είναι κρίσιμο, σοβαρό. Το ζήτημα είναι να βρεθεί η αλήθεια και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα. Δεν θα σπαταλήσουμε τη ζωή μας με διαδικαστικά. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια νομική διαφωνία, αλλά αυτή θα λυθεί αργότερα από το δικαστικό συμβούλιο», σημείωσε ο κ. Τασούλας, σχολιάζοντας με νόημα ότι η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα ήταν πιο ήπιων τόνων συγκριτικά με την πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.