ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανακριτική: Αίτηση Παπαγγελόπουλου να ανακληθεί η απόφαση εξαίρεσης Τζανακόπουλου-Πολάκη

11:58 - 07 Νοε 2019 | Πολιτική
Προανακριτική: Αίτηση Παπαγγελόπουλου να ανακληθεί η απόφαση εξαίρεσης Τζανακόπουλου-Πολάκη
Οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα καταθέτουν υπόμνημα, με το οποίο ζητούν από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης να ανακαλέσει την απόφαση εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Στο υπόμνημα, η απόφαση που έλαβε η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης χαρακτηρίζεται από τους συνηγόρους του κ. Παπαγγελόπουλου παράνομη και άκυρη και σημειώνεται επικουρικά πως αν η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επιμείνει στην απόφασή της, τότε πρέπει να εξαιρεθούν ακόμα τρία μέλη της, οι κ.κ. Θανάσης Πλεύρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, διότι έχουν εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον έχουν κατηγορήσει για σκευωρία.

Με την αίτησή μας αυτή θέλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και του Κοινοβουλίου, θα αναφέρεται στην αίτηση των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς αν τελικά ληφθεί η απόφαση παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού, τότε η διαδικασία στη Βουλή θα πάσχει από ακυρότητα, όπως χαρακτηριστικά θα επισημαίνεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα παραθέτουν, μαζί με το αίτημα, και τις διατάξεις στις οποίες βασίζουν το σκεπτικό τους.

Νωρίτερα ο Δημήτρης Τσοβόλας χαρακτήρισε αυθαίρετη και παράνομη την απόφαση για εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:04 - 07 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.