ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβλήθηκε η Προανακριτική - Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν Πολάκης και Τζανακόπουλος

20:07 - 07 Νοε 2019 | Πολιτική
Αναβλήθηκε η Προανακριτική - Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν Πολάκης και Τζανακόπουλος
Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Μπουγά.

Στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, προσήλθαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από τη σύνθεσή της και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η λήξη της συνεδρίασης, ενώ στη συνέχεια βγήκαν όλα τα μέλη της Προανακριτικής από την αίθουσα, με εξαίρεση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παρέμεναν ακόμα και τότε μέσα στην αίθουσα, από την οποία βγήκαν τελευταίοι.

«Η συνεδρίαση αναβλήθηκε γιατί ήταν παράνομη η σύνθεση. Αρνήθηκαν να φύγουν και αναβλήθηκε η συνεδρίαση», τόνισε ο κ. Μπουγάς.

Από την πλευρά του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επεσήμανε πως «προστατεύουν το Φρουζή και δεν μας θέλουν. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά».

Αντίθετα, ο βουλευτής της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, σημείωσε πως «υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται να είναι στην επιτροπή, διακόψαμε γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας». 

Η επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής θα καθοριστεί από τον κ. Μπουγά πιθανόν για την επόμενη Τρίτη. Στην ατζέντα της θα είναι η εξέταση των αιτημάτων εξαίρεσης από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και η ψηφοφορία επ' αυτών, έτσι ώστε η επιτροπή να εισέλθει στο κυρίως έργο της, που είναι η εξέταση μαρτύρων, με πρώτο τον Κωνσταντίνο Φρουζή της Novartis.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.