ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις Δένδια με Τσαβούσογλου, Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

20:29 - 07 Νοε 2019 | Πολιτική
Συναντήσεις Δένδια με Τσαβούσογλου, Ζάεφ και Ντιμιτρόφ
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναμένεται να συναντηθεί αύριο Παρασκευή, στη Γενεύη, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, θα συζητηθούν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας θα έχει αύριο συναντήσεις και με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Γενεύη, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε στην επίσημη ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών: «Στηρίζουμε διαχρονικά την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων. Η Ελλάδα ήδη από το 2003, με τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, υπήρξε πρωτεργάτης της ενταξιακής αυτής προοπτικής και μετέπειτα πορείας. Η συζήτηση θα εστιαστεί στο πώς θα συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις και πώς η Ελλάδα θα στηρίξει την εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων και από εκεί και πέρα ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, εκεί οι θέσεις είναι γνωστές, στο πώς θα υπάρξει ορθή και απαρέγγλιτη τήρηση της συμφωνίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.