ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη - Σι Τζινπίνγκ στο Μαξίμου

20:16 - 10 Νοε 2019 | Πολιτική
Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη - Σι Τζινπίνγκ στο Μαξίμου
Αύριο Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο της οποίας οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν διμερείς συμφωνίες. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 11.10 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας. Στις 16.30 οι δύο ηγέτες συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) στο λιμάνι του Πειραιά.

Στις 19.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, το οποίο θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα αφιχθεί απόψε, Κυριακή, στην Αθήνα λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη. Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί και η κομβικής σημασίας επένδυση της Cosco στον Πειραιά.

Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.