ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα για την προεδρία του ΙΕΠ

21:54 - 12 Νοε 2019 | Πολιτική
Βουλή: Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα για την προεδρία του ΙΕΠ
Σύμφωνη γνώμη, με ευρεία πλειοψηφία, διατύπωσε η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ως προς την πρόταση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως για την τοποθέτηση του Δρος Ιωάννη Αντωνίου στη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Τρία κόμματα (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση) στήριξαν την υποψηφιότητα του Ιωάννη Αντωνίου.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως άσκησε δριμεία κριτική για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία.

«Το συναινετικό κλίμα διέρρηξε η αξιωματική αντιπολίτευση, επιλέγοντας να αποχωρήσει πριν καν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ακρόασης, πριν καν ακούσει τις κυβερνητικές τοποθετήσεις, κάνοντας λόγο για «μαύρες ημέρες». Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του, τις ενέργειές του, τη στάση του.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα είναι πάντοτε ανοιχτό στο διάλογο και θα επιδιώκει τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις στον ευαίσθητο αυτό χώρο της Παιδείας» επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι από την Επιτροπή αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον τομεάρχη Παιδείας του κόμματος, Νίκο Φίλη να σημειώνει πως ο κ. Αντωνίου ήταν από «τους πρωταγωνιστές της διάλυσης της εκπαίδευσης τα χρόνια του μνημονίου». Ακόμη πρόσθεσε ότι «δηλώνουμε συμμεριζόμενοι την αγωνία των εκπαιδευτικών ότι η στενά κομματική αυτή επιλογή σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία, τα παιδιά και τις οικογένειες».




Τελευταία τροποποίηση στις 22:14 - 12 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.