ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανακριτική: Η κατάθεση Φρουζή και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

22:21 - 12 Νοε 2019 | Πολιτική
Προανακριτική: Η κατάθεση Φρουζή και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Με την παρουσία του Κωνσταντίνου Φρουζή στο επίκεντρο συνεδρίασε σήμερα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κ. Φρουζής φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έδωσε ποτέ ούτε ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα, καθώς και ότι σε συνάντηση που είχε με την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, η Ελένη Τουλουπάκη του είχε προτείνει να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας. 

Νωρίτερα, είχαν απορριφθεί: α) το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ. και β) το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Για τη στάση που τηρεί στη σημερινή συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, την οποία είχε προαναγγείλει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος έξω από τη Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.