ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά για Λοβέρδο: Ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας

16:24 - 13 Νοε 2019 | Πολιτική
Γεννηματά για Λοβέρδο: Ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας
Η δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, τα θέματα των πανεπιστημίων και το προσφυγικό – μεταναστευτικό αποτέλεσαν τα σημεία, στα οποία αναφέρθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τις αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα.

Στήριξη σε Λοβέρδο

Μιλώντας για τη δίωξη που ασκήθηκε κατά του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως «η ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου είναι το τελευταίο δείγμα γραφής από ένα σύστημα που αποδομείται».

Όπως τόνισε, η εισαγγελέας διαφθοράς «έσπευσε να παραγγείλει την δίωξη», τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι «ένα ακόμη κομμάτι στο πάζλ της σκευωρίας», ενώ υποστήριξε πως σταδιακά «αποκαλύπτεται το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα» και ότι «τα πειθήνια όργανά του παραμένουν πιστά στο σχέδιο».

Πανεπιστήμια

Αναφερόμενη στο θέμα των πανεπιστημίων η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «στο Κίνημα Αλλαγής η θέση μας είναι σαφής και κατηγορηματική. Θέλουμε ανοιχτά τα Πανεπιστήμιά μας, χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου, ασφαλή για τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα».

«Ναι είμαστε απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας, που ταλανίζουν την Ανώτατη Παιδεία, στερούν την ευκαιρία για ποιοτική γνώση από την νέα γενιά στην πατρίδα μας. Ναι δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον “πόλεμο” με τις μολότοφ, που στο παρελθόν στοίχησε αθώες ανθρώπινες ζωές. Και αυτά πρέπει να γίνονται αποδεκτά απ’ όλους μας.

«Γι’ αυτό εξ άλλου και επέμενα το καλοκαίρι να ψηφίσουμε ένα Νόμο όλοι μαζί. Ένα Νόμο που θα προστάτευε αποτελεσματικά τα Πανεπιστήμια, όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις,- όπως ορθά παρενέβη η αστυνομία για το οπλοστάσιο στην ΑΣΟΕΕ- αλλά δεν θα επέτρεπε την αδικαιολόγητη βία, όπως αυτή που έδειξαν δυστυχώς την προηγούμενη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ, την οποία με τη δική μας διάταξη θα είχαμε αποφύγει», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως «η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σ’ ένα διαρκές δίλημμα. Μας λένε: Είτε θα αποδεχθούμε την ανομία και θα παραδεχθούμε ότι παραδίδουμε τα Πανεπιστήμια στην τυφλή βία, όπως επί ΣΥΡΙΖΑ. Είτε θα επιστρέψουμε στις παλιές δεξιές συνταγές, του αυταρχισμού, που επαναφέρει ως κύρια επιδίωξή της η Νέα Δημοκρατία. Όχι λοιπόν. Όχι και στις δύο επιλογές».

Προσφυγικό

Όσον αφορά το προσφυγικό, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως «κρούουμε και πάλι την καμπάνα του κινδύνου, επιμένουμε στις προτάσεις που έχουμε παρουσιάσει και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην ερώτηση που έχουμε καταθέσει».

Οι αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο

Τέλος, για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Πρώτοι εμείς, ήδη από την έναρξη των εργασιών αυτής της Βουλής, συμφωνήσαμε με την ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής διόρθωσης όλων των προβληματικών διατάξεων των δύο Κωδίκων που είναι από δυσλειτουργικές έως και επικίνδυνες. Και σας ζητήσαμε να φέρετε τις σχετικές διατάξεις: Για τις πράξεις τρομοκρατίας, για τις βόμβες μολότοφ, για την υφ’ όρον απόλυση των πολύ-ισοβιτών κρατουμένων. Για την επαναφορά του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων».

«Είναι, λοιπόν, αναγκαίες οι διορθωτικές αυτές παρεμβάσεις -που μάλιστα γίνονται από την ίδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή και αυτό έχει τη σημασία του. Την ώρα όμως που κάνετε αυτές τις αναγκαίες προσαρμογές, αφήνετε και το δικό σας αυθεντικό συντηρητικό αποτύπωμα στην ποινική νομοθεσία. Από την απόλυτη ιδεοληπτική χαλαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο άλλο άκρο με τη ΝΔ. Η μέση οδός φαίνεται πως είναι ουτοπία για σας», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.