ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ για FT: Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν το σκάνδαλο

14:24 - 15 Νοε 2019 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ για FT: Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν το σκάνδαλο
Για «αστείες δικαιολογίες» της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times για διάταξη σχετικά με τα οικονομικά αδικήματα στο πλαίσιο της τροποποίησης του ποινικού κώδικα και την απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι Financial Times δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν την μεταβατική διάταξη για τις παρελθούσες υποθέσεις που δίνει χρονικό περιθώριο τριών μηνών στον ανακριτή ή στο δικαστικό συμβούλιο, να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την έρευνα της υπόθεσης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «στίγμα» για τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Η ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου:

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει στη Βουλή για να απαντήσει τόσο για τη σκανδαλώδη διάταξη «δώρο» σε όσους ελέγχονται για ξέπλυμα χρήματος, όσο και για την ασυλία στους τραπεζίτες και για τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά για τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών ώστε να μην μπορεί να παραγραφεί τυχόν αδίκημα δωροδοκίας από υπουργούς.

Οι αστείες δικαιολογίες του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά το διεθνή διασυρμό της κυβέρνησης και της χώρας για τα δώρα σε υπόδικους τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες ουσιαστικά επιβεβαιώνουν το εξόφθαλμο σκάνδαλο:

Μέχρι προχθές κανείς ελεγχόμενος για ξέπλυμα δεν μπορούσε να πάρει τα χρήματά του εάν δεν είχε τελεσίδικη αθώωση, ενώ τώρα η κυβέρνηση τους δίνει τη δυνατότητα να παίρνουν πίσω τα χρήματά τους πριν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, ακόμα και αν εν συνεχεία καταδικαστούν.

Αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να βάζει τους υπουργούς του να απειλούν Μέσα ενημέρωσης να εξαφανίσουν το θέμα, ας ετοιμαστεί να δώσει εξηγήσεις με διευθύνσεις και ονόματα.

- Ποιοι είναι οι τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες που ευνοούνται από την αποδέσμευση πάνω από 1 δις. ευρώ, σύμφωνα με την αποκάλυψη των Financial Times;

- Έναντι ποιου ανταλλάγματος προχώρησε η κυβέρνηση σε αυτή τη σκανδαλώδη ρύθμιση;

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κουραστεί να επανακαταθέτει την ερώτηση και να περιμένει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για να απαντήσει».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 15 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.