ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακίρης: Ειδικό ταμείο για τη «σπορά» της καινοτομίας

19:13 - 18 Νοε 2019 | Πολιτική
Τσακίρης: Ειδικό ταμείο για τη «σπορά» της καινοτομίας
Τη δημιουργία ειδικού ταμείου για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων εξήγγειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης μιλώντας στην 4η θεματική ενότητα (14:30-16:00) Έρευνα, καινοτομία και μεταφορά τεχνογνωσίας: το ελληνογερμανικόπρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας στο πρώτο ΕλληνογερμανικόΦόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης - Μία ελληνογερμανική συνεργασία», το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Στη διάρκεια αυτής της θεματικής ενότητας αναδείχθηκε η ελληνογερμανική συνεργασία στο πεδίο της έρευνας και καινοτομίας σε επίπεδο κυβερνήσεων.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης τόνισε: «χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα και καινοτομία στην Ελλάδα, και στην ΕΕ για να κρατήσουμε τη θέση που έχει η Ευρώπη διεθνώς. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες είναι μεγάλες. Όμως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε σε ένα περιβάλλον συνεργατικής καινοτομίες» τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή εμπειρία των χρηματοδοτήσεων της καινοτομίας και της έρευνας μέσα από ειδικά ταμεία τόνισε ότι και στην  «Ελλάδα είναι στα άμεσα πλάνα η δημιουργία ειδικού ταμείου ώστε να χρηματοδοτήσει στο στάδιο της “σποράς” την καινοτομία μέσα από την αναπτυξιακή τράπεζα όπως και το να δημιουργήσουμε επιταχυντές.»

Ουσιαστικά θα είναι παρά πληρώ στόκο του equifund και εμπλουτίσει τη γκάμα χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη της καινοτομίας. Σε σχέση με το χρονικό ορίζοντα υλοποίησης και δημιουργίας διευκρίνισε ότι έχει δουλευτεί παράλληλα με απλά ζητήματα και στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία για το εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο

Αναφερόμενος στην Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της έρευνας τόνισε είναι η πλέον επιτυχημένη διμερής συνεργασία στον τομέα που έχει κάνει η ΓΓΕΕΤ ήδη από τη δεκαετία του 1970. «Στο πλαίσιο αυτό έχουν στηριχθεί 642 κοινά ερευνητικά έργα και έχουν υπογραφεί και 18 πρωτόκολλα συνεργασίας» ανέφερε ο υφυπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.