ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βολές» Τσίπρα στην κυβέρνηση

22:05 - 19 Νοε 2019 | Πολιτική
«Βολές» Τσίπρα στην κυβέρνηση
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τα Εξάρχεια, τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, την υπόθεση της Novartis και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια «νεοσυντηρητική κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της υπερδεξιούς υπουργούς» και χαρακτήρισε «επικοινωνιακού χαρακτήρα» τις εφόδους της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Δεν είναι ευχάριστη εικόνα τα ΜΑΤ στην πλατεία, είπε και ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαντικές επιτυχίες ενάντια στο λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά.

Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αρχίσει και πιστεύουν ότι μάλλον γίνεται χειρότερη η κατάσταση, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πορεία του Πολυτεχνείου

Κληθείς να τοποθετηθεί για την παρουσία του στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τόνισε πως ήταν «μια μαζική ειρηνική, μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα».

«Είχε συμβολικό χαρακτήρα η παρουσία μου» απάντησε στις επικρίσεις για το γιατί δεν πήγε μέρχι το τέλος της πορείας.

Τόνισε ότι «η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχουν προκληθεί τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου και ιδίως της νεολαίας».

Επίσης, πρόσθεσε πως «υπεύθυνη αυτής της μαζικής συμμετοχής είναι η ίδια η κυβέρνηση με τις επεμβάσεις στην ΑΣΟΕΕ, στους χώρους διασκέδασης, στους κινηματογράφους».

Ποινικός Κώδικας

Αναφερόμενος στις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τους αλλάζουν για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων».

«Η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι ‘μπαχαλάκηδες' που φορούν γραβάτες και κοστούμια», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «γελοία» την παρέμβαση για τις μολότοφ.

Novartis

Για την υπόθεση Novartis και τις ερωτήσεις ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε πως «εμείς πήγαμε σαν Αρσακειάδες, με τον σταυρό στο χέρι».

«Δεν είχαμε ιδέα για τα πολιτικά πρόσωπα» είπε και υπογράμμισε πως «η ύπαρξη του σκανδάλου είναι γνωστή από πριν» και ότι «είναι παγκόσμιο σκάνδαλο».

Ειδικά για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που βρίσκεται στο επίκεντρο της προανακριτικής είπε πως «βρίσκεται σε δημόσια ταλαιπωρία».

Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και για «ξήλωμα» της προηγούμενης Επιτροπής Ανταγωνισμού, λέγοντας πως μετά την Ελλάδα μόνο στην Ουγγαρία έχει συμβεί και μάλιστα ενώ ήταν σε ισχύ η θητεία των μελών της.

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως αυτό που ενοχλούσε τη σημερινή κυβέρνηση είναι ότι «ήταν δραστήρια η επιτροπή στο μονοπώλιο του Τύπου».

«Θέλω να πω ότι για χάρη του συγκεκριμένου επιχειρηματία» υπήρξε αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, είπε και τόνισε ότι είναι μια απόφαση πρωτοφανής όχι μόνο για τα δεδομένα της Ελλάδας αλλά και της Ένωσης.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ για να εκλέγεται με 120 ψήφους. Επιχειρείται ευτελισμός του θεσμού από την κυβέρνηση».

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «προσπάθεια απαξίωσης και του ίδιου του Προκόπη Παυλόπουλου από την κυβέρνηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:48 - 19 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.