ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος: Να επανεξεταστεί η απόφαση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις Β. Μακεδονίας-Αλβανίας

22:20 - 19 Νοε 2019 | Πολιτική
Αβραμόπουλος: Να επανεξεταστεί η απόφαση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις Β. Μακεδονίας-Αλβανίας
Το μήνυμα ότι η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι μια περιοχή που ανήκει στην Ευρώπη ιστορικά, πολιτικά και πολιτιστικά και το μόνο ρεαλιστικό και λογικό μέλλον για ολόκληρη την περιοχή είναι ευρωπαϊκό έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στα Σκόπια.

«Είναι προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης αυτή η ιστορικά ευαίσθητη περιοχή να αποτελέσει στο εγγύς μέλλον ένα υπόδειγμα συνεργασίας, ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και τόνισε πως πρέπει να παραμείνει μία στρατηγική, πολιτική προτεραιότητα της ΕΕ.

«Προσβλέπω ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα επανεξετάσουν την απόφασή τους για την εκκίνηση ενταξιακών συνομιλιών με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Αλλά πάνω από όλα, ελπίζω σύντομα ολόκληρη αυτή η περιοχή να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο κ Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια. Τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν στη Σύνοδο ήταν η συνεργασία ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στους τομείς της μετανάστευσης και της διαχείρισης των συνόρων, καθώς και τα ζητήματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πρόληψης και της αντιμετώπισης του βίαιου εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα, εστιάζοντας κυρίως στην καταπολέμηση της εγκληματικής διακίνησης μεταναστών και της εμπορίας ναρκωτικών και όπλων. 

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπέγραψε τρεις συμφωνίες για την εφαρμογή του κοινού Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία. Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ζόραν Ζάεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον Υπουργό Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι. Κύριο θέμα των συναντήσεων του Επιτρόπου αποτέλεσαν τα ζητήματα συνεργασίας στους τομείς της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της διαχείρισης των συνόρων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.