ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Στα όριά της η Ελλάδα - Επιμερισμός βαρών και αλληλεγγύη

21:03 - 20 Νοε 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Στα όριά της η Ελλάδα - Επιμερισμός βαρών και αλληλεγγύη
Το μεταναστευτικό βρέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ζάγκρεμπ με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει πως η κατάσταση όσον αφορά την Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της.

«Για εμένα η βασική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να είναι η δουλειά που απαιτείται να γίνει στον τομέα της νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο» τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαλόγου με νέους Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ.

«Ο επιμερισμός των βαρών και η αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό δεν μπορεί να μένει κενό γράμμα, αλλά πρέπει να είναι μια ουσιαστική πολιτική που θα παρέχει υποστήριξη στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο των εργασιών της συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ και προανήγγειλε ότι θα αναφερθεί εκτενώς στο θέμα στην αυριανή κεντρική του ομιλία.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «η κατάσταση όσον αφορά την Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της» για να επισημάνει ότι «Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε ημερήσια βάση. Οι συνθήκες στα νησιά είναι πάρα πολύ δύσκολες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του καταστατικού-εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ζάγκρεμπ, καθώς η Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογική της νίκη, συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ όλων των κομμάτων της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:01 - 20 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.